ابعاد استاندارد سوله,سوله استاندارد, ارتفاع سوله استاندارد,طول سوله استاندارد, عرض استاندارد سوله
941
rtl,post-template-default,single,single-post,postid-941,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

سوله استاندارد

سوله استاندارد

سوله استاندارد

سوله ی استاندارد ؛ اولین قدم در ساخت سوله شناسایی نیازها و انتظارات مشتریان است و سازندگان باید به طور کامل از اهداف و کاربری آن آگاهی کافی را داشته باشند تا بتوانند با بینشی صحیح به بهترین نتیجه برسند .

بدین منظور یکسری اطلاعات در اختیار سازندگان قرار می گیرد. به برخی از آن ها در زیر اشاره شده است :

  1. ابعاد سوله موردنظر (طول ، ارتفاع و.. )
  2. کاربری سوله (قرار است به چه منظور از سوله استفاده شود )
  3. میزان سرمایه (چه اندازه بودجه قرار است هزینه شود )
  4. میزان زمان در اختیار

سوله, سوله ارزان, سوله کار, قیمت سوله, قیمت سوله خرپایی, قیمت سوله سبک, مبلغ سوله خرپایی, هزینه سوله

سوله استاندارد

پس از تصمیم گیری در مورد انتخاب سوله نوبت به طراحی آن می رسد این کار توسط طراحان کاردان و با تجربه صورت می گیرد و کوچکترین کم کاری و یا بی دقتی از سوی طراح در این زمینه مشکلات زیادی را در پی خواهد داشت و تنها طراحان و افرادی قادر به انجام این وظیفه ی خطیر (طراحی سوله ) می باشند که از میزان سطح دانش و تجربه ی بالایی برخوردار باشند .

سوله ی استاندارد به چه سوله ای گفته می شود ؟ پاسخ این سوال را می توانید با مطالعه این مقاله به دست آورید .

سوله ی استاندارد به سوله ای گفته می شود که بر اساس استاندارد ها و آئین نامه های بین الملل ساخته  شده است این نوع سوله ها زیر نظر واحدهای کنترل کیفیت مورد بازرسی قرار می گیرند و پس از اتمام کار شناسنامه ی کیفی آن ها صادر شده و به سازندگان تحویل داده می شود .

ویژگی های سوله های استاندارد

  1. استحکام و مقاومت بالای سازه
  2. قیمت مناسب سازه
  3. تحویل سازه در مدت زمان تعیین شده
  4. ظرافت و زیبایی سازه
  5. ساخت سازه بر اساس متد های زور دنیا
  6. استفاده از ابزار آلات به روز و مجهز
  7. وزن مطلوب سازه.

استاندارد ها در هر سوله مطابق با همان سوله تعیین می گردد مثلا ممکن است هزینه ی صرف شده در یک سوله بسیار زیاد باشد و این باعث شود که سوله ، سوله ای استاندارد نباشد و در یک پروژه ی دیگر ارتفاع سازه باعث محدودیت شود و استاندارد سازه را زیر سوال ببرد.

ابعاد سوله ی استاندارد, ساخت سوله ی استاندارد, سوله, سوله استاندارد, سوله نو, ویزگی سوله ی استاندارد

ابعاد استاندارد سوله

ابعاد استاندارد سوله : سوله ها سازه هایی با کیفیت عالی بوده و از نظر قیمتی نیز بسیار به صرفه می باشند. اما زمانی یک سوله را می توان استاندارد و از هر نظر با کیفیت تلقی کرد که بر اساس ابعاد استاندارد ساخته شده باشد. علاوه بر این در صورتی که سوله ها زیر نظر مهندسین به طور دقیقی بررسی گردند بر کیفیت سوله بسیار تاثیر گذار می باشد. ابعاد استاندارد سوله ها به چند صورت می باشد که در متن زیر توضیح داده خواهد شد.

ابعاد استاندارد سوله

برای این که یک سوله به صورت استاندارد و عالی ساخته شود معمولا محدوده ی مشخصی را دارا می باشد. معمولا تناژ اسکلت و میزان اهنی که مورد استفاده قرار می گیرد در حدود ۳۰ تا ۵۰ کیلو گرم بر متر مربع می باشد. البته عواملی نظیر باد و یا استفاده از جرثقیل و حتی ارتفاع و دهانه ی سوله ممکن است این مقدار را تغییر داده و افزایش دهد.

طول سوله استاندارد

سازه ها معمولا از ستون ها تشکیل شده اند بهترین فاصله ای که می بایست در این قسمت وجود داشته باشد بین ۶ تا ۹ متر می باشد. طول کلی سوله معمولا نباید بیشتر از ۹۰ متر باشد چرا که افزایش طول سوله باعث می شود که تغییرات شدید دما به شدت بر روی استحکام تاثیر گذار باشد.

عرض استاندارد سوله

معمولا دهانه های سوله بین ۲۰ تا ۳۰ متر می باشد. میزان اهن مصرفی نیز در ساخت اسکلت سوله معمولا بین ۱۵ یا ۱۲ متر در هر متر مربع می باشد. لازم به ذکر است که ساخت سوله با استفاده از جرثقیل بر میزان اهن مصرفی تاثیر گذار است.

ارتفاع سوله استاندارد

ارتفاع سوله به شدت در میزان اهن مصرفی تاثیر گذار می باشد. به طور متوسط میزان ارتفاع استاندارد سوله در حدود ۴ تا ۳۵ متر می باشد البته در ایران معمولا سوله ها تا ارتفاع ۱۲ متر ساخته می شوند. البته ارتفاع تاج سوله معمولا به میزان شیب بستگی دارد.

شیب استاندارد سوله

شیب سوله ها معمولا به اندازه ی سوله بستگی دارد. شیب سوله در حدود ۱۰ تا ۳۰ در صد می باشد . البته این مقدار در سوله ای با دهانه ی کوچک تر مسلما کم تر بوده و در حدود ۲۰ در صد می باشد.

 

ابعاد استاندارد سوله, ارتفاع تاج سوله, ارتفاع سوله استاندارد, جرثقیل, ساخت اسکلت, ساخت سوله, سوله ای با دهانه ی کوچک,شیب استاندارد سوله, طول سوله استاندارد, عرض استاندارد سوله

تفاوت سوله خرپایی و تیرورقی

تفاوت سوله خرپایی و تیرورقی :

  1. سوله های تیرورقی
  2. سوله های یو.بی.ام
  3. سوله های خرپایی

در این مقاله به مقایسه میان سوله های خرپایی و تیرورقی می پردازیم.

سوله ها دراین روش بوسیله ورق هایی فلزی ساخته می شوند فلز مصرفی در ساخت سوله ها عمدتا فولاد می باشد که سبب استحکام و وزن سبک سازه می گردد.

این سوله ها , سوله هایی به نسبت قدیمی هستند سوله های جدید با متدهای روز دنیا ازاین نوع سوله ها پیشی گرفته اند وامروزه به ندرت از این نوع سوله ها برای ساخت سازه استفاده می شود.

معایب سوله های تیرورقی:

  1. وجود محدودیت در ابعاد دهانه سوله (دهانه سوله ی ساخته دراین روش باید کمتر از۲۰ متر باشد)
  2. وزن سنگین سوله ها خرپایی (به دلیل استفاده ی زیاد از فولاد)
  3. قیمت بالای ساخت این نوع سوله ها
  4. هزینه ی بالای حمل ونقل ونصب سوله ها

مزایای سوله های تیرورقی:

  1. امکان نصب جرثقیل های سقفی (کاربردی ترین جرثقیل در سوله ها جرثقیل سقفی می باشد)
  2. ساخت سوله هایی بصورت طبقاتی
  3. قابلیت بازیافت قطعات سوله

سوله های خرپایی:

سوله هایی جدید وکارا که با علم وفناوری روز دنیا ساخته می شوند,ساختار وشکل هندسی و خرپا گونه این نوع سوله موجب شده تا فولاد مصرفی درآن به میزان زیادی کاهش پیدا کند و متقابلا وزن سازه کمتر شود ,با کاهش مصرف فولاد هزینه صرف شده نیز کاهش می یابد واین موضوع باعث شده تا در رقابت صورت گرفته در زمینه صنعت سوله سازی از سایر سوله ها پیشی گیرد و به عنوان سازه ای محبوب و کارآمد مورد توجه همگان قرار گیرد.

مزیت های سوله های خرپایی:

  1. محدودیتی در ابعاد دهانه این نوع سوله ها وجود ندارد (می توان سوله هایی بادهانه حتی بیش از۱۰۰متر ساخت )
  2. قیمت پایین ساخت این نوع سوله ها (این سوله ها حداقل ۱۵%ارزانتر از سوله های تیرورقی هستند )
  3. هزینه پایین حمل ونقل ونصب این سوله ها
  4. امکان نصب جرثقیل های سقفی , دروازه ای و..
  5. مقاومت و طول عمر بسیار بالای این سوله ها ( با ساخت اصولی این نوع سازه میزان مقاومت سازه به حداکثر می رسد)
  6. سرعت بالای آماده سازی

بعد از مطالعه موارد فوق می توان به این نتیجه رسید که سوله های خرپایی می توانند بهترین انتخاب برای سازندگان و متقاضیان باشند که می توانند به خوبی تمامی نیازها و انتطارات را پوشش دهند.

تفاوت سوله های تیرورقی و یو بی ام

تفاوت سوله های تیرورقی و یو بی ام  : خریداران با توجه به نوع نیاز خود و کاربری سوله می توانند سوله مناسب خود را انتخاب کنند شرکت ها با شناسایی دقیق نوع نیازها و انتظارات مشتریان و هم چنین اطلاع رسانی دقیق می توانند در این زمینه بسیار کمک کننده باشند .

عوامل زیادی در انتخاب سوله تاثیرگذار است برخی از آن ها را در این جا شرح می دهیم :

  • کاربری سوله
  • کارایی سوله
  • امنیت سوله
  • قیمت سوله
  • سرعت ساخت سوله
  • دهانه ی سوله

و عواملی از این قبیل .

  • سوله های تیرورقی

    :

سوله هایی با حداکثر وزن در میان سایر سوله ها که روند تغییرات و پیشرفت ها در صنعت سوله سازی تاثیر چندانی در آن ها نداشته و هم چنان با متدهای قدیمی اقدام به ساخت این نوع سوله ها می شود علی رغم وزن به شدت بالای این نوع سوله ها استحکام آن ها تضمین نمی گردد و ممکن است در برخی موارد امنیتشان به خطر بیوفتد به دلیل وقت زیادی که در ساخت این سوله ها صرف می شود هزینه هایی چون دستمزد کارکنان نیز طبیعتا افزایش می گردد که این به هزینه های تمام شده ی ساخت اضافه می شود .

انواع سوله, سوله, سوله های تیرورقی, سوله های خرپا, سوله های خرپایی, طراحی سوله های خرپایی, مرکز سوله, مزایای سوله خرپایی, معایب سوله تیرورقی

  • سوله های یو بی ام :

تفاوت اساسی این نوع سوله ها را با سوله های تیرورقی می توان میزان دانش و فناوری صرف شده در ساخت آن ها دانست , در سوله های یو بی ام از تکنولوژی روز دنیا بهره گرفته شده است که همین عاملی شده برای ترجیح این نوع سوله ها به سوله های غیر قابل انعطاف تیرورقی .

کارفرمایان می توانند در زمان تعیین شده سوله را از سازندگان تحویل بگیرند که این خود نشان دهنده سرعت بالای ساخت این نوع سوله هاست با ساخت سوله ها به روش یو بی ام می توان در هزینه ها و زمان صرفه جویی کرد .

از وجه تشابه سوله های یو بی ام و سوله های تیرورقی ابعاد دهانه سوله است که در هر دو روش نمی توان سازه ای با دهانه بزرگ طراحی و تولید نمود , روش خرپایی می تواند انتخاب مناسبی برای سوله هایی باشد که درآن ها نیاز به دهانه های بزرگ است .

قیمت سوله

قیمت سوله : سوله هایی که در حال حاضر قابل تولید در کشور ایران هستند هر کدام دارای قیمت های متفاوتی می باشند که مجموعه از عوامل می تواند در تعیین قیمت سوله تاثیر گذار باشد . از جمله ی این عوامل می توان به نوع کاربری سوله ها، نوع سازه ی سفارش داده شده (اعم از تیرورق، خرپا و یو بی ام )، متراژ و ابعاد سوله و … را نام برد.

در کل یکی از عمده ترین عواملی که باعث ایجاد رغبت برای ساخت انواع سوله ها شده است را می توان قیمت سوله دانست، چرا که تمامی انواع آن ها به طور کل میانگین هزینه ی بسیار کمتری به نسبت ساخت ساختمان ها با کاربری های مشابه دارند.

قیمت سوله تابع مستقیمی از میزان فولاد به کار رفته در آن می بالشد که همین امر باعث شده است که سوله های خرپایی به نسبت دیگر سازه ها، دارای قیمت بسیار کمتری باشند . چرا که مهندسان موفق شده اند که شیوه هایی از ساخت را برای این نوع سوله به کار بگیرند که در عین حفظ ویژگی های مثبت آن ها، بتوانند از میزان فولاد و فونددانسیون به کار رفته در آن ها بکاهند و از این طریق میزان قیمت سوله را کاهش بدهند.

قیمت سوله

یکی دیگر از عواملی که بر قیمت سوله تاثیر مستقیمی می گذارند، سرعت در ساخت آن ها می باشد. به این معنا که مهندسین متخصص می توانند با به کار گیری انواع دستگاه ها در تولید سازه ها ، علاوه بر ایجاد کیفیت و سرعت در ساخت، تعداد نیروی یدی به کار گرفته در فرآیند تولید را کاهش داده و از طریق حذف دستمزدهای آن ها، میزان هزینه ی تمام شده برای ساخت سازه را کاهش دهند.

قیمت سوله در انواع مختلف آن به ترتیب داشتن مقادیر بالا به ترتیب زیر دسته بندی می شوند.

دسته بندی های زیر براساس در نظر گرفتن مجموع ویژگی های هرکدام از سوله ها انجام شده است.

در رتبه ی اول این دسته بندی سوله های خرپایی قرار دارد و در رتبه های بعدی از آن سوله یو بی ام و در رده ی آخر سوله های تیرورقی به لحاظ صزفه ی اقتصادی در ساخت قرار خواهند گرفت.

بدون نظر

ارسال دیدگاه