31 مارس مراحل ساخت سوله
مراحل ساخت سوله
ساخت نهایی سوله دارای مراحلی است :
- طراحی سوله
- تولید سوله
- نصب سوله
طراحی سوله
طراحی سازه ها از مراحل مهم و اساسی کار است , طراحی سوله بر اساس یکسری قوانین و استاندارد ها صورت می گیرد و طراحی باید به موارد زیر توجه شود :
- ابعاد دهانه سوله ها
- پوشش به کار رفته در سوله
- شیب سقف سازه
- میزان ارتفاع سازه
- نوع خاک و زمین محل احداث سازه
- در نظر گرفتن نیروهایی چون نیروی زلزله
- جرثقیل هایی که در سازه نصب شده یا نشده اند
- ابعاد سوله ای قرار است ساخته شود
طراحی سوله و به طور کلی سازه های فلزی نیاز به تخصص و دانش بالایی دارد , طراحان می توانند با استفاده از نرم افزارهای مخصوص سازه هایی ایمن و مستحکم طراحی کنند .
تولید سوله
گام بعدی ساخت سوله است , ساخت و مونتاژ بر اساس همین نقشه های تهیه شده و در داخل کارخانه صورت می پذیرد و شامل مراحلی است :
- برشکاری قطعات سوله
- مونتاژ اولیه قطعات سوله
- جوش کاری اولیه سوله
- مونتاژ نهایی سوله
- جوش کاری نهایی سوله
- تمیزکاری و آماده سازی سوله
- رنگ کاری سوله
تمامی مراحل بالا به ترتیب و با دقت بالایی صورت می گیرد . سازه ها را باید با دانش و تجهیزات به روزی ساخت , سازندگان می توانند با به کارگیری افراد متخصص و آموزش دیده در این زمینه سوله ها با حداکثر عملکرد مفید و حداقل قیمت بسازند .
از اجزایی که در ساخت سوله استفاده می شود :
- قاب اصلی
- جرثقیل
- استرات
- میلگرد
- سایبان
- پیچ و مهره
- حلال
- ورق های فولاد
نصب سوله
مرحله بعدی نصب سوله است , قطعات سازه به محلی که کارفرما برای نصب سوله تعیین کرده برده می شود و در آن جا توسط تکنسین های مجموعه به همبسط داده می شوند اتصال سازه توسط پیچ و مهره و جوشکاری در محل نصب سازه صورت می گیرد .
احداث سوله
احداث سوله : خصوصیات ظاهری سوله :سوله ها با ظاهری شیبدار یا قوسی اند , جنس آن ها از فلز است و با ستون میانی یا بدون آن ها ساخته می شوند . ساختاری که این سازه ها دارند موجب شده تا بتوان از آن ها در موارد مختلفی استفاده نمود .
سوله ها معمولا با دهانه های حدود ۶۰ متر ساخته می شوند , دهانه هایشان ۱۰ الی ۲۵ متر و ارتفاع معمولشان هم ۶ متر است .
در سوله ها می توان از نورگیر نیز استفاده نمود تا نور سوله ها بیش تر باشد , در سوله ها می توان در یک طرف یا در طرف آن سایبان نیز نصب نمود .
عملکرد سوله
عملکرد سوله ها با سایر سازه های فلزی متفاوت است از سوله ها می توان در مواردی چون :
- تعمیرگاه های ماشین آلات سبک و سنگین
- پارکینگ های بزرگ و طبقاتی
- ساختمان ها وسالن های صنعتی
- سالن های نمایشگاهی
- محل های تعمیر و نگهداری هواپیما ها
- سالن های ورزشی و استخرها
- سازه های اسکان های اضطراری
- صنایعی چون کشتی سازی ها
- کارگاه های تولیدی و کارخانه ها
- اردوگاه ها و کمپ های نظامی
- استادیوم های ورزشی
- انبار ها و سردخانه های صنعتی
احداث سوله
سوله ها پس از طراحی و ساخت به مرحله نصب و احداث می رسند , در این مرحله سازه در موقعیت تعیین شده از سوی کارفرما نصب خواهد شد و تمامی مراحل آماده سازی برای بهره بردای از سوله صورت خواهد پذیرفت . سازه ها توسط تکنسین های مربوطه نصب و اجرا خواهد شد این مرحله که آخرین مرحله ی ساخت و نصب سوله است به دقت زیادی نیاز دارد.
قطعات توسط پیچ و مهره و جوشکاری به هم بسط داده می شوند و فونداسیون سازی آن انجام می گردد , فونداسیون در استحکام و مقاومت سازه به میزان زیادی تاثیرگذار است به همین دلیل هم باید در اجرای آن دقت لازم را به خرج داد .
هزینه ساخت سوله
هزینه ساخت سوله: هزینه های ساخت سوله معمولا به عوامل مختلفی بستگی دارد. چرا که سوله ها دارای کاربرد های گوناگونی بوده و قیمت های آنها متفاوت می باشد. بنابراین افراد به عنوان فرد تصمیم گیرنده می بایست از قیمت های سوله مطلع باشند تا بتوانند با برنامه ریزی درست پیش رفته و عوامل مختلف در قیمت را بشناسند. یکی از مهم ترین عواملی که بر ساخت سوله اثر می گذارد معمولا هزینه های مربوط به مصالح ساختمانی می باشد و نوع مصالحی که شما مصرف می کنید علاوه بر قیمت بر روی کیفیت نیز اثر می گذارد. با خواندن این متن شما می توانید با اطلاعات مفید از هزینه های سوله بودجه ی لازم را ارائه داده و به بهترین نتیجه برسید.
عوامل موثر در هزینه ساخت سوله
۱٫ کاربری سوله که به این معنی می باشد که هدف شما از ساختن سوله چیست و برای چه نوع مکانی می خواهید اقدام به ساخت سوله نمایید.
۲٫ ابعاد سوله و نوع سوله ای که می خواهید بسازید.
۳٫ نیاز بودن به جرثقیل یا خیر
۴٫ شرایط اقلیمی و نوع مکان احداثی
۵٫ مصالح پوشش دیوار
۶٫ مصالحی که برای پوشش سقف استفاده می شود.
۷٫ مصالح مورد نیاز برای نمای سوله
۸٫ پوشش کف سالن
۹٫ تجهیزات مورد نیاز برای روشنایی
۱۰٫ تجهیزات مورد نیاز برای ارائه ی سیستم تهویه ی مطبوع
در صورتی که شما از سایر موارد بالا مطلع بوده و تک تک در نظر داشته باشید به راحتی می توانید هزینه های مربوط به سوله ی مورد نظر را بررسی نمایید. بنابراین سوال هزینه ی ساخت سوله معمولا سوال بسیاری از افراد می باشد. قیمت و هزینه ی ساخت سوله به صورت متر مربع بررسی می شود. گفتن دقیق هزینه ی ساخت سوله معمولا اندکی مشکل می باشد و با دانستن هزینه های بالا نیز شما می توانید تنها میانگینی از هزینه های مربوط به ساخت را به دست اورید. اما شما با دانستن موارد بالا می توانید راحت تر با این مسئله کنار بیایید و قیمت حدودی را تخمین بزنید. به طور میانگین و کاملا حدودی قیمت ساخت یک سوله با توجه به مواردی که در بالا گفته شد ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان برای ساخت هر متر مربع می باشد.
بدون نظر